Składniki:
1 porcja
100 g polędwica argentyńska
1 łyżka natki pietruszki
1/2 łyżki orzechów pini
1 łyżka startego Parmiggiano Reggiano
1 filet z anchovies
1/2 ząbka czosnku
1/4 łyżeczki startej skórki z pomarańczy
1 żółtko
sól
pieprz
1 łyżka oliwa z oliwek
5 listków rucoli
3 pomidorki koktajlowe
Przygotowanie:
Polędwicę posiekać nożem drobno na ok 3 mm.
Pietruszkę, czosnek, anchovies posiekać drobno, orzechy pini potłuc i lekko stostować na patelni na złoty kolor.
Wymieszać wszystko z polędwicą, dodać Parmiggiano Reggiano, skórkę z pomarańczy, oliwe z oliwek, żółtko, sól i pieprz do smaku. Wymieszać.
Uformować łyżką kulki, ułożyć na talerzu, przyozdobić listkami rucoli i pomidorkami pociętymi w ćwiartki. Całość poprószyć startym Parmiggiano.