Carpaccio i kiełbaski z kaczki z foie gras

Składniki (1 porcja): 1/2 szt. piersi z kaczki wędzonej na zimno 2 szt. kiełbaski z piersi kaczki z foie gras 1 łyżka galaretka z lambrusco 1 łyżka galaretka z prosecco

Share
Sernik z mascarpone i amaretto

  8-10 porcji Czas przygotowania: 15 minut Czas pieczenia: 1 godz.15 minut Składniki: Baza: 200 g ciasteczka kruche Amaretti 2 łyżki cukru 4 łyżki rozpuszczone masło Masa serowa 500 g

Share
Tatar z polędwicy wołowej na włoski styl

Polędwicę posiekać nożem drobno na ok 3 mm. Pietruszkę, czosnek, anchovies posiekać drobno, orzechy pini potłuc i lekko stostować na patelni na złoty kolor. Wymieszać wszystko z polędwicą, dodać Parmiggiano Reggiano, skórkę z pomarańczy, oliwe z oliwek, żółtko, sól i pieprz do smaku. Wymieszać. Uformować łyżką kulki, ułożyć na talerzu, przyozdobić listkami rucoli i pomidorkami pociętymi w ćwiartki. Całość poprószyć startym Parmiggiano.

Share
Carpaccio z wędzonego łososia i combra z królika z masłem orzechowym

Składniki: 1 porcja 60 g łosoś wędzony na zimno 40 g comber z królika bez kości 30 g olej z orzechów laskowych 3 łyżki masła sól pieprz 3 orzechy laskowe

Share
Francuski pasztet wiejski

Składniki: 750 g łopatka wieprzowa bez kości i skóry 375 g podgardle wieprzowe bez skóry 250 g wątróbka z kurczaka 100 g szalotki 150 ml wina białego 2 g  

Share
Sashimi z polędwicy argentyńskiej

  NA 2 OSOBY Składniki: Poledwica 100 g polędwicy wołowej argentyńskiej łyzka oliwy z pestek winogron sól morska czarny pieprz Sos ponzu 25 ml sos sojowy 50 ml ocet ryżowy

Share