Składniki:
1 porcja
60 g łosoś wędzony na zimno
40 g comber z królika bez kości
30 g olej z orzechów laskowych
3 łyżki masła
sól
pieprz
3 orzechy laskowe bez skórki
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 180 C.
Comber z królika posolić i popieprzyć. Na patelni na średnim ogniu rozpuścić masło, dodać olej orzechowy, obsmażyć comber ze wszystkich stron na złoty kolor.
Włożyć do piekarnika na 6 minut.
Wyciągnąć i wystudzić w temp. pokojowej.
Jak będzie zimny pokroić na cienkie plastry. Łososia pokroić po skosie na cienkie plastry.
Rozłozyć plastry łososia na talerzu, na góre plastry zimnego combra, posolić, popieprzyć, polać masłem ze smażenia i kilkoma kroplami oleju orzechowego, dołozyć stostowane orzechy laskowe.